Sveriges största butik för tunnhåriga
30 dagars nöjd kund garanti
Fri frakt vid köp från 400kr

Hårlaser

Laserljuset har under många år använts inom den traditionella sjukvården tack vare sina många värdefulla egenskaper på kroppslig vävnad. När man använder laser i syfte att moverka håravfall (Low Level Laser Therapy, 650-660 nanometers våglängd) pratar man om en speciell typ av biostimulerande laser som arbetar sig genom skalpens yttersta vävnad, ned till hårsäckarna och dess underliggande kapillärnät.

Försämrad hårkvalité


Hos tunnhåriga människor försämras hela tiden hårsäckarnas ursprungliga funktioner, däribland den så viktiga produktionen av energiföreningar (adenosintrifosfat – cellernas ”bränsle”) och därför producerar hårsäckarna över tid hår med allt sämre kvalité, lyster och pigmentering. Många hårsäckar slutar helt att producera hår och om man inte gör något åt situationen i tid riskerar man att bli tydligt tunnhårig eller t.o.m. flintskallig. Läs mer om orsakerna till håravfall här.

Hårlaserterapi för tunnhåriga


Med hjälp av laserbehandling tror forskarna att man ökar chanserna att förbättra hårcellernas kapacitet att bygga friskare hårstrån genom att produktionen av cellernas bränsle, ATP (adenosintrifosfat), återigen tar fart. Ökad blodgenomströmning och mikrocirkulation, färre inflammationer samt förbättrad lokal ämnesomsättning i hårcellerna, är andra positiva effekter av hårlaser. Därutöver rapporterar många användare att hårlaser minskar problem i hårbotten/skalp, reducerar ”shedding” samt förbättrar hårets framtoning (diameter, glans). Vissa läkare tror också att hårlaser kan reparera hårsäckens pigmentering av hår och med detta senarelägga framträdandet av gråa hårstrån.

 

X5 Hårlaser i kombination med rogaine och propecia


Det är viktigt att starta behandling i god tid eftersom hårlaser mot håravfall i första hand är effektivt på de hårceller som fortfarande är aktiva, redan avaktiverade hårsäckar är mycket svåra att få igång och sker i större omfattning med Rogaine® och Propecia® - produkter som är utmärkta att använda i kombination med hårlaserterapi därför att de var och en verkar på olika sätt! Vetenskapliga bevis finns att tillgå. Däremot saknas det belägg för att hårlaser minskar halterna av DHT (dihydrotestosteron) i hårsäckarna såsom Propecia® leder till.

Tidigare har det bara varit möjligt att behandla sig med laserterapi hos salonger – men inte nu längre! Spencer Forrest Inc från USA introducerar nya X5, en trådlös lasermaskin med 15 st laserpunkter för en nära och bekväm terapi lämplig för både män- och kvinnor. X5 kan användas nästan överallt och kräver inga tidskrävande besök till vare sig salong eller butik.


X5 hårlaser för tunnhåriga

Behandla manligt håravfall och kvinnligt håravfall!


Eftersom laserbehandlingens positiva egenskaper inte kan lagras i kroppen speciellt länge är det nödvändigt att man bibehåller sin laserbehandling så länge man önskar behålla och förbättra sina resultat, det kan därför bli kostsamt att år efter år gå till laserstudio – men med X5 behandlar du dig själv, på egna villkor och år efter år. Är utformad både för män- och kvinnor.

Till förstasidan på Toppik.se


DÖLJ HÅRAVFALL

MED TOPPIK - STYLING FÖR TUNNHÅRIGA.

Toppik® är världens mest använda produkt för att dölja tunnhårighet och håravfall hos kvinnor och män. Att tappa håret är för många en stor tragedi men med Toppik erbjuder vi en smart och bekväm lösning. Sveriges mest populära stylingprodukt för tunnhåriga!

Dölj håravfall med Toppik - Styling för tunnhåriga
Produkten är tillagd i varukorgen
» Fortsätt handlaGå till kassan